Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s Martinem Frolíkem!

16.10.2019 | Redakce

Bratr slavného Michala Frolíka patří mezi letošní největší posily do týmu HK Lev Slaný. Martin naposledy působil v německé Oberlize v týmu ERC Sonthofen. Dalšími významnými týmy jsou maďarský Ujpest, slovenské Nové Zámky, Košice a z Česka nejvíce odehrál za HC Kladno. Právě s týmem HC Košice se stal Martin mistrem slovenské extraligy v roce 2011. 
Za Slaný už stihl odehrát čtyři utkání ve kterých si připsal čtyři body (2+2). 

Martine, na začátku sezony jsi naskočil ve druhé lize v týmu HC Příbram, jak jsi se dostal do Slaného?


Do Příbrami jsem jezdil čtrnáct dní a po dohodě s rodinou a na svůj pocit jsem se rozhodl, že působení v týmu ukončím. Jedním z důvodů bylo denní dojíždění sto kilometrů tam a zpátky, takže to se mi moc nechtělo a nebyla chuť. Do Slaného jsem se dostal přes trenéra Kameše se kterým se dlouho znám, s jeho synem sem hrál v Sonthofenu, takže mi zavolal jestli nechci přijít a samozřejmě mi volal i pan Ptáček, takže díky těmto dvěma lidem jsem ve Slaném. 

Když zhodnotíš svou kariéru, máš za sebou hodně týmu, co řadíš mezi tvé největší úspěchy?

Úspěchy nějaké byly, ale není to nic moc velkého. Mezi ty vetší řadím vítězství ve slovenské extralize s Košicemi, v pozdějších letech jsem s Novými Zámky vyhrál Mol ligu (dnes Erste liga) a poté jsme s  Novými Zámky postoupili do slovenské extraligy. 

Co děláš mimo hokej, který už není nejspíše hlavní prioritou?

Takhle jsem to i chtěl, aby nebyl hokej na prvním místě, jako to bylo do teď. Jinak mimo hokej chodím vypomáhat k tátovi do firmy a kromě toho začínám i svoje podnikání, které je úplně na začátku, takže práce mám dost, ale samozřejmě jsem rád, že si na večer můžu jít zatrénovat a o víkendu zahrát zápas. 

Jak zatím hodnotíš tým, znal si někoho po příchodu do kabiny?

Tak z pěti zápasů máme tři výhry, což není špatné, ale mohlo to být i lepší, ale zatím spokojenost. Po příchodu do kabiny jsem nikoho neznal, jen Standu Lapáčka. Co říkáš na jeho výkony? Je skvělej, výborný patriot.

Jak se cítíš v kabině, jistě se traduje zapisné?

Zatím se v kabině rozkoukávám. Já sem nikdy neměl problém v kabině, takže je i sranda určitě. Samozřejmě zápisné už padlo, přinesl jsem basičku, ale ještě mě jedna čeká za první gól. 

Ve čtyřech zápasech sis připsal čtyři body (2+2), jak hodnotíš úroveň ligy?

Ty první zápasy hodnotím velice dobře, jak Mělník tak Rakovník patří k lepším týmům, takže úroveň hokeje byla velice dobrá. 

Hraješ ve spolupráci Martin, Martin, Martin, jak si na ledě rozumíte?

Nějaké góly jsme dali, takže spolupráce zatím funguje. Myslím si,  že se to bude stále zlepšovat, i když se na tréninku moc nevídáme, ale s každým zápasem to bude lepší a lepší. 

Máš nějaké cíle pro tuto sezónu?

Neznám zatím ostatní týmy, jak na tom jsou, ale samozřejmě máme ty nejvyšší cíle. Chceme se dostat do play off a tam se může stát cokoli. 

Nabízí se otázka, jestli si stihneš zahrát po boku svého bratra Michala třeba někde v Česku?

Já doufám, že ne. Ale uvidíme, jedině snad na nějaké exhibici nebo srandamači, ale doufám, že brácha bude ještě na nějaké úrovni hrát, i když teď nemá v Calgary lehké období. Ale doufám, že v žádném soutěžním utkání se nepotkáme!







 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS