Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nastartuje slánské hokejisty souboj s kladenskými mladíky?

22.10.2017 | Martin Augustin

Po třech týdnech se slánští hokejisté v neděli opět představí na domácím ledě. Tentokrát je čeká okresní derby s celkem PZ Kladno, který je tvořen hlavně juniory. Lvi zatím prožívají hodně utrápený začátek sezóny, dosud dokázali zvítězit pouze jednou a proti kladenským mladíkům už se tak nutně potřebují chytit.

Ze slánské kabiny:

Slánští hokejisté se naposledy představili v Rakovníku, kde ale nezvládli začátek zápasu, rychle prohrávali 0:3 a v úvodu druhé části ještě inkasovali počtvrté. Pak se sice nadechli k mohutné stíhací jízdě, ale další porážku už neodvrátili a padli 4:5.

Vedení klubu se snaží na nepovedený úvod ročníku reagovat a tým posílit. Už v Rakovníku se v dresu Lvů objevili útočník Martin Slánský, jenž se vrátil z hostování v Řisutech, a v obraně naskočil Jan Krégl, který si za Slaný zahrál naposledy v předloňském ročníku. Dosud chatrnou defenzivu by měl pomoci zpevnit také karlovarský odchovanec Lukáš Pastier.

Slovo o soupeři - PZ Kladno :

Druhý z kladenských klubů postavil vůbec poprvé ve své historii tým v dospělé kategorii. Vedení Českého svazu ledního hokeje totiž od této sezóny zrušilo nižší juniorské soutěže a PZka tak využila nabídku středočeského svazu, aby se zapojila do zdejší krajské struktury. Původně měla hrát nižší soutěž, ale nakonec převzala místo v KLM po Jesenici, která se už pro letošní ročník nepřihlásila.

Pracovní zálohy jsou historicky velkou líhní talentů, v minulosti tímto klubem prošla řada osobností kladenského hokeje v čele s Jaromírem Jágrem. V posledních letech se junioři PZ většinou pohybovali ve druhé nejvyšší soutěži své věkové kategorie. Aktuální kádr pro KLM tvoří především hráči v juniorském věku. Nejstarším hokejistům je kolem třiadvaceti let.

PZtka má v této sezóně na kontě zatím šest bodů, když ze šesti zápasů vyhrála dva. Naposledy doma padla 1:6 s úřadujícími krajskými šampióny z Mělníka, o týden dříve prohrála 2:4 v Čáslavi.

Vzájemné zápasy v přípravě na sezónu:

V přípravě na nový ročník se oba celky utkaly dvakrát ve Slaném. První zápas zvládli lépe Lvi, kteří hlavně díky výbornému finiši slavili výhru 6:2 (1:1, 2:1, 3:0). Odveta, která byla zároveň i předsezónní generálkou, naopak vyšla lépe Kladenským - 5:7 (0:3, 2:0, 3:4).


Okresní derby je na programu v neděli 22. října od 17:00 na zimním stadionu ve Slaném. Přijďte nás podpořit, všichni sportovní příznivci jsou srdečně zváni!

 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS