Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s hlavním trenérem slánské hokejové mládeže Martinem Procházkou + videopozvánka

23.01.2018 | Redakce

+ videopozvánka: Na začátku nového roku jsme vyzpovídali hlavního trenéra slánské hokejové mládeže, olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa v ledním hokeji Martina ProcházkuPtali jsme se, jak po první polovině sezóny hodnotí spolupráci se slánskými Lvy, jaká jsou jeho očekávání, i jak je ve Slaném spokojen. Nejen na tyto otázky nám Martin ochotně odpověděl.

Martine, ve funkci hlavního trenéra mládeže ve Slaném působíš od srpna loňského roku. Jak jsi ve Slaném spokojen?

Ve Slaném jsem poznal další skvělou hokejovou partu zapálených hokejistů a to nejen mezi samotnými  hrajícími dětmi, ale i mezi trenéry, vedením klubu a v neposlední řadě rodiči. Je skvělé být součástí menšího klubu, který působí až rodinným dojmem a navíc má ambice se rozvíjet a podporovat výchovu mladých hokejistů.

Očekávání, se kterými jsi přicházel do klubu, se tedy naplnila?

Jednoznačně ano. Přesvědčil jsem se, že ve Slaném je parta výborných trenérů, kteří mají práci s dětmi přímo v krvi a pod jejich vedením dokáží být slánské mládežnické týmy rovnocennými soupeři i mnohem větším klubům, jakými jsou např. Sparta Praha, Slavia Praha, Rytíři Kladno apod.

Jsem moc rád, že právě s těmito trenéry mohu spolupracovat a nejen malým hokejistům, ale i jim, předávat své zkušenosti.

V letošní sezóně působíš i jako hokejový expert v České televizi, dá se trénování a komentování skloubit?

V každém případě, komentuji zhruba 4x v měsíci, navíc v pozdějších odpoledních hodinách a na malé slánské hokejisty mi zbývá opravdu spousta času.

Hokej býval řadu let poměrně drahým sportem. Je tomu tak i v současnosti?

Hokej se v posledních letech stal sportem, který je dostupný úplně všem. Nábor malých hokejistů intenzivně podporuje Český svaz ledního hokeje mimo jiné i tím, že hokejovým klubům přispívá na dětské výstroje, spolupracuje s kluby v trenérské činnosti, poskytuje i další potřebné materiální vybavení. Navíc rodiče za děti ve Slaném neplatí první půl rok žádné příspěvky, poté pouze 100,-Kč měsíčně. Dětem je zcela zdarma zapůjčena kompletní hokejová výstroj, což znamená, že rodiče nestojí hokej opravdu téměř nic.

Ve Slaném jsme začali pro děti organizovat i společné nehokejové akce. Například v listopadu loňského roku strávili všichni mladí slánští hokejisté sobotu společnou návštěvou plaveckého bazénu, užili si odpoledne při hrách v tělocvičnách a pomyslnou třešničkou na dortu bylo fotografování se živým maskotem našeho klubu – lvem. Mládě lva přivezl na stadion do Slaného majitel ZOO v Olovnici.

Co připravujete v nejbližších dnech a týdnech?

Ve čtvrtek 25. ledna nás čeká náborová akce Pojď hrát hokej, na kterou bych chtěl tímto pozvat všechny děti ve věku od 4 do 8 let. Akce začíná v 16:00. Každé dítko, které na tento nábor přijde, bude mít jedinečnou možnost si vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou a navíc si odnese velmi zajímavý hokejový dárek. Rodiče se zde i dozví veškeré podrobnosti spojené s hraním ledního hokeje. Moc si přeji, aby se akce vydařila a přišlo co nejvíce dětí. Kdyby ale někdo chtěl hokej začít hrát a této náborové akce se nemohl zúčastnit, může přijít i na další tréninky náboru, které probíhají 3x týdně – rozpis tréninků je uveden na klubových stránkách.

V měsíci březnu pak organizujeme na zimním stadionu ve Slaném dva mezinárodní turnaje. První proběhne o víkendu 10.-11.3 a zúčastní se ho hráči ročníku 2009 a mladší. Druhý bude v termínu 30.3.-1.4 a je pořádán pro ročník 2004 a mladší. Tyto turnaje pořádáme ve spolupráci s mým bývalým reprezentačním spoluhráčem Markem Židlickým pod názvem ŽIDLA CUP a letos se jedná již o šestý ročník.

Vrátím se k náborové akci, rozumím správně, že na náborovou akci budeš osobně dohlížet?

Nejen dohlížet, osobně budu společně s dalšími trenéry na ledě a povedu tak první hokejové krůčky malých hokejistů. Mimo to jsem s kolegy navštívil všechny mateřské a základní školy ve Slaném a okolí a děti na nábor osobně pozval. Všichni věříme, že dětí přijde skutečně hodně  a ve Slaném se nám tak podaří naplnit další nový tým malých hokejistů, ve kterém třeba začne i hrát některá z  budoucích hokejových hvězd.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů při vedení mladých slánských hokejistů!

 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS