Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ve středu startuje play off, vytáhnou se Lvi v repríze loňského finále na favorizovaný Mělník?

20.02.2018 | Martin Augustin

Již ve středu začíná pro účastníky středočeské KLM část sezóny, která rozhoduje o jejím úspěchu - tedy play-off. V boji o krajský primát nebudou scházet ani slánští Lvi, které ale čeká hned ve čtvrtfinále soupeř z nejtěžších. V repríze loňské finálové série se utkají s úřadujícími šampióny z Mělníka, kteří i v tomto ročníku ukazují svou kvalitu a do vyřazovacích bojů postoupili jako nejlepší tým skupiny Západ. V na dva vítězné zápasy hrané sérii tak budou Mělničtí favoritem.

Systém play-off:

Play-off se letos hraje na dva vítězné zápasy. První zápasy se hrají ve středu, odvety v sobotu (v našem případě po domluvě se soupeřem v pátek) a případný rozhodující třetí utkání by se odehrálo v neděli na ledě po základní části lépe postaveného celku. V případě remízy po řádné hrací době by následovalo desetiminutové prodloužení, pokud by se nerozhodlo, přišly by na řadu nájezdy. Podrobně se můžete se systémem play-off seznámit zde.

Ze slánské kabiny:

Slánští hokejisté letos neabsolvovali tak povedenou základní část jako loni, kdy postupovali do play off dokonce z prvního místa. Tentokrát se Lvi potýkali s nevyrovnanými výkony a až vítězství v předposledním kole na ledě Černošic jim zajistilo účast ve vyřazovacích bojích na úkor Příbrami, která dlouho čtvrtou příčku v tabulce držela. Na závěr dlouhodobé části Slaňáci padli 3:6 se zachraňujícími se Neratovicemi. Nutno ale podotknout, že v tomto utkání Lvům chybělo několik hráčů z obvyklé sestavy, kteří budou na sérii s Mělníkem k dispozici (Zilcher, Kasala, Malát, Kolář, Fiala, Cigánik...).

Slovo o soupeři - HC Junior Mělník:

Celek Mělníka nechyběl ve finále KLM už čtyřikrát v řadě. V prvních dvou případech ještě podlehl Rakovníku a Velkým Popovicím, ale v dalších dvou ročnících už udolal Černošice a Slaný. V tomto ročníku se Junior po Novém roce nevyvaroval několika zaváháním, ale výhrou 3:0 na ledě Rakovníka v závěrečném kole si nakonec zajistil postup do play-off z prvního místa tabulky západní skupiny.

Mezi hlavní tahouny Mělníka patří brankář Jan Vokurka, zkušený útočník Martin Příhoda, jenž přitom po minulé sezóně již avizoval konec kariéry, či další forvard David Šubrt. Zajímavou postavou je také již 41letý obránce Václav Drábek, který se do svého rodného klubu vrátil před touto sezónou. Drábek toho nejvíce odehrál ve druhé nejvyšší české soutěži, ale odehrál i 31 extraligových zápasů v barvách Mladé Boleslavi a Třince a naposledy působil ve Velké Británii.

Web soupeře naleznete zde

Vzájemné zápasy v této sezóně:

1. kolo, So 16.9. 2017: HC Junior Mělník - HK Lev Slaný 6:5 po prodl. (2:2, 2:1, 1:2 - 1:0)

Slánští hokejisté na úvod sezóny získali bod, který vydřeli v repríze loňského finále KLM na ledě úřadujícího vítěze soutěže z Mělníka. Na soutoku řek Labe a Vltavy padli 5:6 až po prodloužení. Junior musel nejprve třikrát dotahovat jednogólový náskok Lvů, ovšem ti prospali závěr druhé části, kdy domácí dvěma šatňáky otočili skóre na 4:3. Tento stav platil ještě tři minuty před koncem, ale v čase 57:08 využil dvojnásobnou přesilovku David a o 75 sekund později dokonce přiblížil Slaný k vítězství svým druhým zásahem v utkání Martin Sekerka. Mělničtí však stačili 59 sekund před koncem třetí třetiny při hře bez gólmana vyrovnat a na začátku prodloužení, které se i v KLM hraje ve formátu 3:3, rozhodli.

Branky a nahrávky: 3. Příhoda (Litera, Šubrt), 10. T. Havel (Vernek, Prejza), 39. Litera (Vernek, Šubrt), 40. Příhoda (T. Havel, Šubrt), 60. Šubrt (Příhoda, T. Havel), 61. Šubrt (Příhoda, Havel) - 1. Novák (Kubinčák, Lapáček), 8. Kolář (Vlček), 33. Sekerka z TS., 58. David (Sekerka), 59. Sekerka (Kubinčák). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:11, navíc Vlček (SLN) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5, 6:5.

12. kolo, Ne 26.11. 2017: HK Lev Slaný - HC Junior Mělník 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Hokejisté Slaného na Mělník nestačili, týmu, který opanoval Krajskou ligu dvakrát po sobě, podlehli 1:6. Hostům přitom k suverénnímu vítězství stačili jen dva střelci. Na dva zásahy Petra Litery odpověděl ještě v první části Martin Slánský, ale pak už se trefoval jen Tomáš Havel. Ten vstřelil třetí gól Junioru ve druhé části a hned tři zásahy přidal ve třetí třetině.

Branky a nahrávky: 16. Slánský (David, Sekerka) – 4. Litera, 7. Litera (Vernek), 31. Havel (Příhoda, Cafourek), 46. Havel (Šubrt), 47. Havel (Příhoda, Šubrt), 53. Havel (Litera, Drábek). Rozhodčí: Hruška - Větrovský, Jelínek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

 


První utkání čtvrtfinálové série se hraje ve středu 21. února od 19:00 v Mělníku. Odveta ve Slaném je pak na programu v pátek 23. února od 18:00Doufáme, že nás slánští hokejoví příznivci dorazí podpořit v co největším počtu. Jste srdečně zváni!


 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS