Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s trenérem dorostu Michalem Kazatelem

19.11.2021 | Redakce

Dorostenci mají za sebou skvělý vstup do sezóny. V základní skupině skončili druzí o pouhý bod za Letci z Letňan a postoupili do skupiny, jejichž vítěz bude bojovat o dorosteneckou extraligu! K rozhovoru jsme pozvali trenéra dorostu Michala Kazatele


Jak hodnotíš základní část skupinu Ligy dorostu?
Do letošní sezóny jsme vstupovali s velkou komplikací v podobě rekonstrukce slánského zimního stadionu. Od 
Do letošní sezóny jsme vstupovali s velkou komplikací v podobě rekonstrukce slánského zimního stadionu. Od září do půlky října jsme měli pouze jeden trénink týdně. Oproti ostatním týmům jsme šli do ligy s obrovským tréninkovým mankem. I přesto jsme dokázali z deseti zápasů devět vyhrát a klopýtli jsme jen s týmem Letňan, kde jsme hráli, díky marodce, v deseti lidech. Klobouk dolů před výkony kluků.

Které z odehraných utkání by jsi vyzvednul a je některé, které se Vám vyloženě nepovedlo?
Nejlepší utkání jsme odehráli v Letňanech, kde v druhé třetině jsme prohrávali 4:2 a čtyřmi góly jsme dokázali zápas otočit a dovést ho k vítězství 5:8. Hrál se skvělý hokej a kluci ukázali parádní týmový výkon. Nevybavuji si, že by se nám v této části sezóny nějaký zápas vyloženě nepovedl.


Kdo z týmu tě nejvíce překvapil?
Jakub Leder, momentálně chytá v obrovské pohodě a tým se o něj může opřít. Doufám, že mu forma vydrží i nadále.

Jak jsi spokojen s přístupem hráčů?
V kabině je cítit dobrá chemie a přístup kluků je správný a zodpovědný. Bohužel nás trápí velká marodka, se kterou bojujeme už od začátku sezóny - to je momentálně náš veliký problém.

Jaký je cíl v nadstavbě?
V základní části jsme měli za cíl postoupit, což se povedlo. V nadstavbě jsme si vědomi síly týmů usilujících o postup do Extraligy a Ligy dorostu (v příští sezóně se rozšiřuje dorostenecká soutěž o další výkonnostní kategorii - pozn. redakce). Myslím, že nás čeká obtížná část sezóny a máme ambice hrát v horní polovině tabulky. Nechceme být jen do počtu a hrát někomu "druhé housle". Čeká nás tvrdá práce a velmi kvalitní soupeři, což bereme jako výzvu a budeme chtít dokázat, že to zvládneme.

Jak hodnotíš první utkání ve skupině o postup, které jste odehráli v Sokolově?
Utkání nám mnohé ukázalo. Sokolov působil kompaktně, hráli celoplošný, konstruktivní hokej a v bráně měli výborného gólmana. Pro nás to byla tvrdá rána (výsledek 5:0), ale zároveň dobrá lekce. Kluci si musí uvědomit, že slabý soupeř už v této soutěži nebude a musíme nabídnout něco víc než doposud. V zápase nám chyběla bojovnost, obětavost, přímočarost a naopak jsme měli až moc velký respekt k soupeři. Obzvlášť hráči, kteří by u nás měli být lídry, nezahráli tak, jako v základní části, kde byli tahouny týmu.

Z týmu juniorů slýcháme často o zákeřnostech, které Regionální ligu juniorů v letošní sezóně provází, jak je na tom soutěž dorostenců?
Zápasy jsou plné emocí, někdy se může stát, že je to vyhrocené, ale o zákeřnostech to není. je to hokej, bolí to, ale jsem rád, že zápasy které jsme dosud odehráli, byly bez zákeřností a nemusíme se trápit tím, co přidělává vrásky mnoha lidem v RLJ

Děkuji za rozhovor a přeji aby se týmu dařilo tak jako do teď.

 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS