Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s Pavlem Štechmüllerem

21.11.2018 | Redakce

V tomto rozhovoru jsme se bavili s trenérem starších žáků, kteří právě skončili svoji základní hrací část a v Lize starších žáků obsadili 2. místo za pražskou Spartou. Rozhovor o tom jak sezóna probíhá, jaké je vize do budoucna i o tom co mu dělá radost nebo naopak přidělává vrásky se dočtete níže.

Jak hodnotíš první část soutěže starších žáků, ve které jste po základní části skončili druzí za pražskou Spartou?

Se začátkem nové sezóny jsme začali budovat v podstatě nový tým. Přípravné zápasy na začátku sezóny se ne zcela vydařily. Nicméně hrajeme soutěž ve které startují ročníky 2005 a 2006 a v našem týmu převládá ten starší ročník. Jádro týmu tvoří hráči, kteří ve Slaném začínali jako malí kluci a toto jádro jsme doplnili dalšími kluky z okolních klubů. Tým měl a má svoji kvalitu a sílu, nicméně výkony mohou být vždy lepší, pracovat je na čem stále. Jsem ale rád, že sebevědomí většiny hráčů narostlo, což se dle mého názoru pozitivně projevuje ve hře a v tréninku, kde se snaží dobře pracovat a nálada v týmu je dobrá.


Před sezónou bylo starších žáků pouze devět, nyní je hráčů osmnáct. Jak bylo těžké všechny zapracovat do týmu a jak si kluci v šatně rozumí?

Jak jsem již říkal, ten základ týmu je spolu dlouhodobě a pro ostatní hráče nebyl problém do týmu zapadnout. Kluci se snaží si vzájemně pomáhat a myslím, že se mezi kluky vytvořila opět dobrá parta, taková jaká ve Slaném v posledních letech vládne v podstatě ve všech týmech.


Jaký je cíl pro nadstavbovou část??

V nadstavbové části je dost týmů, se kterými jsme se ještě nepotkali a jejich sílu neznám. Cíl musí být nejvyšší tzn. hrát o ty nejvyšší pozice a pokusit se nadstavbu vyhrát.


V čem vidíš sílu týmu a na čem je potřeba nejvíce zapracovat?

Největší síla je a budu se opět opakovat v tom, že to jádro týmu je spolu dlouhodobě. Kluci vědí jak si vyhovět, vzájemně se zastoupit, doplnit apod. Kluky čeká přechod do dorostu, je to velký skok a pro nás všechny velký úkol na který musí být hráči připraveni – takže zapracovat musíme komplexně na všem.


Vyzdvihl by jsi nějaké jednotlivce??

Jsou hráči, kteří nám trenérům a věřím i rodičům dělají velkou radost, v tom kam se posunuli. Kluci jsou, ale vychování jako tým, proto bych tady nerad někoho jmenoval. Důležité je, ale nezůstat spokojený a dál na sobě pracovat.


Větší část týmu jsou hráči ročníku 2005 a v příští sezóně je nejspíš čeká přesun do kategorie dorostu. Zapracovávají se někteří hráči v dorostu již nyní??

Ano, na soupisce dorostu je aktuálně 5 hráčů z týmu starších žáků a dle jejich výkonů a nasazení je za dorost posíláme v případě, že se staršími žáky utkání v ten den nehrajeme.


Myslíš, že někteří hráči budou mít v příští sezóně na to, aby si zahráli extraligu dorostu za Kladno, s nímž ma náš klub uzavřenou dohodu o spolupráci??

Myslím si, že někteří hráči budou mít možnost do přípravy v Kladně nastoupit.


Kromě postu hlavního trenéra starších žáků zastáváš i post šéftrenéra slánské mládeže. Jak hodnotíš fungování klubu po sportovní stránce a jaká je spolupráce s ostatními trenéry?

Jsem moc rád, že se v klubu daří zvyšovat hráčskou základnou. Na nábor v loňské sezóně přišlo 92! dětí (nejsilnější nábor v rámci akce Pojď hrát hokej v celé ČR – pozn.redakce) a více než 50 z nich v hokeji pokračuje. Spolupráce s ostatními trenéry je velice dobrá a za to bych chtěl všem trenérům v mládežnických týmech poděkovat. Dokážeme si vzájemně pomoci a vyhovět. Aktuálně vidím jako největší problém slánského hokeje vytíženost ledové plochy. Slánský hokej v posledních letech vzkvétá a s tím potřerbuje i více času na ledové ploše. Aktuálně míváme na ledě při jednom treninku i tři ročníky, což není zcela ideální, ale věřím, že tento problém vedení klubu v dohledné době vyřeší.


Z čeho máš největší radost??   

Jednoznačně nejvíce mě těší to, jak se zvedá zájem o hokej ve Slaném a to zejména u dětí a jejich rodičů. Jak jsem již říkal v posledních několika málo letech se naše hráčská základna nebývale rozrostla. Hráče i trenéry to v prostředí našeho téměř rodinného klubu baví a svoji pozitivní náladu tím předávají i dále.


Co se naopak nepovedlo a mělo by se co nejrychleji změnit k lepšímu?

Opět se budu opakovat – potřebujeme více časového prostoru na slánském zimním stadionu.


Děkuji za rozhovor.



Pavel Štechmüller

šéftrenér slánské mládeže,

hlavní trenér st. žáků,

hlavní trenér roč. 2010

asistent trenéra roč. 2012,

datum a místo narození: 1.9.1990, Slaný

hráčská kariéra: odchovanec HK Lev Slaný


 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS