Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci už znají soupeře do nadstavbové části

09.11.2021 | Redakce

Slánský dorost má za sebou úvodní část sezóny. V šestičlenné skupině obsadili mladí Lvi 2.místo o bod za Letci z Letňan a nyní je čeká boj v nadstavbové skupině, jejíž vítěz bude bojovat o Extraligu dorostu! 

Pátým rokem má slánský klub tým dorostu a zatímco zejména první sezóna byla pro tehdejší dorostenecký tým velmi obtížná o čtyři roky později slaví slánští dorostenci postup ze základní skupiny. Úspěch dorostu ale není jen úspěchem aktuálních hráčů ročníku 2005-2006, ale mohou být na něj hrdí i dnešní junioři, kteří svojí pílí a úsilím připravili základ k letošnímu postupu už právě před lety tím, že dorostenecký tým mohl ve Slaném vzniknout!
Nutno dodat, že už vloni měli dorostenci k postupu blízko, ale vše zhatila covidová uzávěra a předčasné ukončení sezóny již v říjnu a tak se postupové očekávání naplnilo až letos.
Dorostenci zatím v letošní sezóně našli pouze jediného přemožitele a to Letce z Letňan, se kterými jsme jednou prohráli, ale v odvetě jsme soupeři porážku vrátili. Dvakrát dorostenci zvítězili po samostatných nájezdech, ve kterých exceloval "Dado" Honza Dolejší, který proměnil všech pět nájezdů, které jel! A nejen to, Dado opanoval tabulku produktivity celé skupiny se ziskem 23kanadských bodů (v devíti utkáních nastřílel 10 branek a přidal 13 asistencí). Na čtvrtém místě skončil v tabulce produktivity Petr Burda, který v sedmi odehraných zápasech nasázel soupeřům 8 branek a přidal stejný počet asistencí a do první desítky se vešel i z Kladna vypomáhající Ondra Hlaváček, který v šesti utkáních nasbíral 15 bodů (9gólů + 6asistencí). Ve statistikách brankářů kraluje slánský Jakub Leder, který má průměr 1,62 obdržených branek na zápas, stejně jako brankář Kralup, ten ovšem odchytal oproti Jakubovi pouze polovinu utkání.
Bohužel se dorostencům vůbec nevyhýbala zranění. Hned v prvním kole si v utkání se Smíchovem zlomil ruku slánský štírek Míra Šmahel, v kole druhém se v Letňanech zranil Kamil Votava, který má zlomenou klíční kost a později v Kralupech utrpěl zlomeninu ruky i Petr Burda. Problémy se zády navíc řešil Tomáš Vašák, zvaný "Miloš".
Zatím co Miloš už je pár utkání opět ve hře a Míra Šmahel pomalu začíná s tréninkem, zranění Petra Burdy a Kamila Votavy si ještě nějakou dobu léčení vyžádá, držme jim palce, ať se na led a k týmu co nejdříve vrátí!
A nyní k soupeřům v nadstavbové části. V osmičlenné skupině čekají dorostence tyto soupeři: Baník Sokolov, HC Děčín, Slovan Ústí nad Labem, Mostečtí Lvi, HC Pilsen Wolves, HC Rokycany a rezerva Karlových Varů.
V této skupině se Lvíčata střetnou s každým soupeřem třikrát a výsledky z již odehraných skupin se do této nové tabulky nezapočítávají. 
Vítěze skupiny bude čekat dvoukolová bitva s vítězi dalších třech skupin a dva z těchto čtyř týmů pak budou hrát baráž o dorosteneckou extraligu. Neúspěšní v boji o baráž si stejně jako týmy, které obsadí v této nadstavbové skupině druhé místo zajistí právo účasti v Lize dorostu (tedy druhá nejvyšší dorostenecká soutěž), stejně jako další dva týmy, které obsadí ve skupinách třetí místo (čtyři týmy u místěné na třetích pozicích budou hrát o dvě volná místa v Lize dorostu). Ostatní týmy budou v nové sezóně hrát Regionální dorosteneckou ligu
Těžko předvídat sílu soupeřů, ale věřme, že dorostenci budou dělat i nadále slánským fandům radost a budou hrát v horní polovině tabulky. Tabulku dorostu v nadstavbové skupině naleznete zde (soutěž Liga dorostu, část soutěže Liga dorostu o postup sk.14)



 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS